Pirmą kartą kepat kalakutą? Patarimai jums

Autorius : | 0 Komentarai | Publikuota : 2012-12-16 | Kategorija : Gidas

Pirmą kartą kepat kalakutą? Patarimai jums

Tikriausiai ne viena namų šeimininkė pasakys, kad pirmą kartą kepant kalakutą turėjo daug streso. Visgi tai nemažas paukštis ir pas mus Lietuvoje jis nėra toks populiarus, kaip pavyzdžiui kokioje Amerikoj. Tad reta šeima turi nusistovėjusias kalakuto kepimo tradicijas ir neturi šeimos recepto, kuris keliautu iš kartos į kartą. Kad būtų lengviau pirmąjį kartą pateikiame keletą patarimų kaip išsikepti skanų šventinį kalakutą:

  • Prieš dedant kalakutą į orkaitę jis turi būti visiškai atitirpęs. Atitirpinti jį reikia iš lėto, šaldytuve. Kuo kalakutas didesnis tuo ilgiau jis atitirpinės. Tai gali užtrukti ir keletą dienų.
  • Pakiškite paukštį po šaltu tekančiu vandeniu ir jį praskalaukite, po to nusausinkite.
  • Patikrinkite ar kalakutas yra visiškai išvalytas iš vidaus. Jei ne, pašalinkite.
  • Į paukščio vidų įdėkite keletą griežinėlių citrinos, šiek tiek šviežių čiobrelių, keletą griežinėlių svogūno ir kiek norite česnako. Visa tai pridės skonio ir mėsa bus sultinga. Nepamirškite, po to kai kalakutas iškeps, visa tai pašalinti iš jo. Jei nenorite dėti į kalakuto vidų galite sudėti tiesiog į skardą po paukščiu.
  • Į skardą kartu su kalakutu įdėkite ir jo kepenis ir kaklą, po to tai galėsite panaudoti padažui. [adrotate group="6"]
  • Ištrinkite visą kalakutą sviesto, druskos, pipirų ir čiobrelių mišiniu.
  • Pirmus 30-40 minučių paukštį kepkite 200°C temperatūroje, po to sumažinkite iki 160°C temperatūros ir kepkite likusį laiką. 450 gramams iškepti reikia 15-20 minučių.
  •  Jei kepant kalakuto viršus per stipriai pradės ruduoti, uždėkite gabalėlį folijos ant tos vietos.
  • Kai ištrauksite kalakutą iš orkaitės, leiskite jam “pailsėti”, uždenkite folija ir palikite 20 minučių.

Rašyti Komentarą