Patarimai kaip sveikai valgyti restorane

Autorius : | 0 Komentarai | Publikuota : 2012-12-16 | Kategorija : Sveika mityba

Patarimai kaip sveikai valgyti restorane

Kiekvienais metais žmonės išleidžia milijardus valgydami savo pamėgtuose restoranuose. Tuo tarpu mes valgydami restoranuose, pamirštame visas dietas ir pasiduodame restorano siūlomam maistui. Tas maistas nebūna tai ką valgome namuose kuomet laikomasi dietos, todėl vėliau grįžę namo gailimės, kad pasidavėme maisto vilionėms. Laimei, dažnas ėjimas į restoranus nebūtinai turi atsiliepti figūros formoms. Yra keletas patarimų, kaip valgyti restorane skaniai ir išsaugoti figūrą.

Neleiskite savo akims matyti daugiau negu jūsų skrandis pakels. Šį posakį tikrai esate girdėję. Tad valgant restorane pasirinkite tokią porciją nuo kurios nepersivalgysite. O jei netikėtai gavote daugiau negu tikėjotės, neskubėkite viską suvalgyti vienu prisėdimu. Geriau valgyti neskubant ir mažais kasniukais, taip su laiku ateis sotumas. Jei sotumą pajautėte anksčiau laiko ir dar liko dalis patiekalo, geriau jo nebevalgykite nors dar jaučiate kad ji sutalpinsit. Persivalgius apsunksta skrandis, todėl pasijaučiate mieguistu ir mažiau energingu.

Ne bulvytėms fri ir Taip daržovėms. Neretai užsisakant kokį patiekalą, nepasižiūrim koks garnyras yra patiekiamas prie jo. Todėl prieš pateikiant užsakymą peržvelkite koks garnyras yra prie pagrindinio patiekalo. Visados galite padavėjo paprašyti, kad vietoj bulvyčių jums patiektu jūsų mėgstamas daržoves. Taip išvengsite nereikalingų papildomų riebalų. [adrotate group="7"]

Nepameskite kelio dėl takelio. Būdami restorane nepamirškite kiek laiko užtrukote kol įgavote tokią figūrą. Todėl stenkitės išvengi papildomų kalorijų gerdami vandenį vietoj sulčių ar vyno taurės, rinkitės mažiau kaloringus padažus ir desertą.

Neužmirškite vandens. Kuomet renkatės gėrimus, verčiau pasirinkite vandenį, o ne alkoholinius ar kitus kaloringus gėrimus. Vanduo jums labiau padės valgyti, maistas nebus sprangus, ir užpildys jūsų skrandį. Taip greičiau pasijusite sotūs ir nepersivalgysite.

Žinokite ko ieškoti meniu. Rinkdamiesi patiekalą iš meniu stenkitės išsirinkti patiekalus kurie nebūtu:

  • kreminiai;
  • apvolioti džiūvėliuose;
  • traškūs;
  • su įdarais;
  • sviestiniai;
  • kepti keptuvėje;
  • su sūrio padažu;
  • troškinti.

Kodėl tokie patiekalai yra blogi? Todėl, kad juose yra gausu kalorijų ir riebalų kurie gali pakenti jūsų plokščiam pilvukui.

Jei laikysitės šių taisyklių išlaikysite savo figūrą ir būsite laimingesni galėdami eiti į restoraną ir gerai praleisti laiką. O jei ir priaugs vienas kitas gramas, bent jau žinosite, kad padarėte viską, kad to išvengti.

Rašyti Komentarą