Faktai ir Patarimai

0 Comments | balandžio 7, 2013

Lašiša pasižymi tuo, kad pasiima druskos tiek kiek jai reikia. Tad jei ant gabalėlio lašišos uždėsit kilogramą druskos ir paliksit, galit būti ramūs – ji nebus per sūri.

Kad lengviau būtų nuvalyti česnaką, padėkite jo skiltelę tarp lentelės ir peilio ir nestipriai paspauskite. Taip atšoksta viršutinis sluoksnis kuris labai lengvai nusiima.

Saldžiausi ir labiausiai prinokę bananai yra su rudais taškeliais.

Pomidorus rekomenduojama laikyti kambario temperatūroje, kadangi šaldytuve jie prarandą skonį ir maistines medžiagas.

Norint kad morkos gražiai paruduotu, jas kepant reikia įdėti šiek tiek cukraus.

Jei norite, kad kepta duona būtu gražiai apskrudusi ir minkšta, kepant tik pradėjus jai skrusti palaukite kelias sekundes ir ištraukite iš aliejaus. Ištraukta po kokių 5 minučių ji dar labiau bus apskrudusi.

Gaminant patiekalą druską berkite pačioje pabaigoje, tuomet skonis bus sodresnis ir geresnis.

Kad atgaivinti pavytusias daržoves, prieš gaminant įdėkite jas į ledinį vandenį.

Nuolatos ragaukite savo gaminamą patiekalą. Tai reikėtų daryti nemažiau kaip 3 kartus per gaminimo procesą. Taip bus didesnė tikimybė gauti idealų skonį.

Gaminkite būdami geros nuotaikos. Įrodyta, kad nuo virėjo nuotaikos priklauso ir patiekalo kokybė.

Jei padėsite medinį šaukštą ant puodo kuriame kažką verdate, galite nesijaudinti kad pustos pradės bėgti per kraštus.

Jei norite, kad ledukai būtų skaidrūs, užšaldykite virintą vandenį.

Prieskonius laikykite tamsioje ir vėsioje vietoje antraip jie praras savo savybes.

Komentarai yra uždaryti.