Loader

Sluoksniuota bandelė su mėsos ir špinatų įdaru

2012-12-03
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 25m
  • Ready In: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 8
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

8 People rated this recipe

Panašūs Receptai
  • Tetos Virgos pyragėliai

    Tetos Virgos pyragėliai

  • Sausainiai "Smėlio juostos"

    Sausainiai „Smėlio juostos”

  • Maskarponės pyragas

    Maskarponės pyragas

  • Sausainių pagrindas

    Sausainių pagrindas

  • Prancūziškas troškinys

    Prancūziškas troškinys

Šios bandelės receptą nusižiūrėjau iš vienos kepyklėlės kuri kepdavo skanias bandeles su mėsos įdaru. Žinoma aš jas kiek patobulinau, įdėjau špinatų ir gaminimo procese naudojau sultinį. Rezultatas iš ties puikus ir nei vieno ragavusio nepaliko abejingo. Tad siūlau ir jums išmėginti ir įvertinti :)

Reikės:

  • 400g kiaulienos faršo
  • 80g špinatų lapų
  • 0,5l daržovių sultinio
  • druskos
  • pipirų
  • 2 pakeliai mielinės sluoksniuotos tešlos
  • 2 kiaušinių
  • 1 česnako skiltelė

Gaminimo procesas

Step 1

Įkaitinau orkaitę iki 180°C ir ištraukiau iš šaldiklio sluoksniuotos tešlos pakelius kad atitirptu.

Step 2

Į dubenį sudėjau faršą, nuplikytus ir susmulkintus špinatų lapus, smulkiai sukapotą česnako skiltelę, druską, pipirus ir gerai išmaišiau. Gautą masę sudėjau į sietelį ir supyliau daržovių sultinį. Stebėkite, kad faršas nebūtų per skystas!

Step 3

Tešlą supjausčiau į kvadratėlius. Tada kvadratėlį lenkiau per pusę (su tikslu suformuoti trikampį) ir užspaudžiau vieną kraštą. Per kitą neužspaustą kraštą įdėjau įdarą ir tada užspaudžiau.

Step 4

Kuomet sudėjau bandeles į skardą ant kiekvienos padariau po tris negilius įpjovimus, kuomet iškepa gražiau atrodo. Ir patepiau kiaušinių plakiniu.

Step 5

Kepiau 15 minučių, kol bandelės išsipūtė ir pasidarė auksinės spalvos.

Galima naudoti ir bemielę sluoksniuotą tešlą, tačiau man ji ne tokia skani kaip mielinė. Valgyti šiltas. Skanaus!

Comments (2)

  1. Tekstą parašė tina on 2013/04/03

    viskas būtų gerai, bet mėsa neiškepė…

     
  2. Tekstą parašė Romanas on 2013/04/04

    Kepiau ne kartą ir visados buvo iškepusi mėsa. Kiekviena orkaitė skirtinga todėl gali skirtis ir kepimo laikas, pamėginkite kepti ilgiau, tarkim 20 min. :)

     

Parašykite komentarą