Loader

Saulėgrąžų trapučiai

2013-01-17
  • Prep Time: 5m
  • Cook Time: 10m
  • Ready In: 1:15 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 10
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

10 People rated this recipe

Panašūs Receptai
  • Tetos Virgos pyragėliai

    Tetos Virgos pyragėliai

  • Sausainiai "Smėlio juostos"

    Sausainiai „Smėlio juostos”

  • Maskarponės pyragas

    Maskarponės pyragas

  • Sausainių pagrindas

    Sausainių pagrindas

  • Tortas su maskarpone ir braškėmis

    Tortas su maskarpone ir braškėmis

Turėjau užsilikusių saulėgrąžų, todėl nusprendžiau pasižvalgyti ką įmanomą pasigaminti iš jų. Pravertęs ne vieną dešimtį receptų galu gale radau saldainių receptą, kuris pasirodė labai paprastas ir greit pagaminamas. Tai ir įtakojo mano pasirinkimą juos pasigaminti.

Reikės:

  • 1 v.š. sviesto
  • 160 g lukštentų saulėgrąžų
  • 1/4 a.š. druskos
  • 270g cukraus
  • 2 v.š. medaus (pasirinktinai)

Gaminimo procesas

Step 1

Pirmiausia viską pasiruošiau kadangi veiksmas vyksta greitai. Ištepiau skardą sviestu, kad masė neprikibtu prie jos ir būtų lengva atskirti. Pasirinkau 25 cm skersmens.

Step 2

Keptuvėje pakepinau saulėgrąžas. Vėliau puode ištirpinau sviestą, sudėjau pakepintas saulėgrąžas, druską ir gerai išmaišiau. Ši masė neturi atšalti, todėl palikau ant silpniausios ugnies. Žinoma maišiau, kad nepridegtu.

Step 3

Kai saulėgrąžos buvo paruoštos, pradėjau gaminti karamelę. Į keptuvę sudėjau medų ir supyliau cukrų. Tada ant vidutinės ugnies kaitinau ir maišiau kol cukrus ištirpo ir parudavo.

Step 4

Kai cukrus buvo paruoštas supyliau jį į puodą su saulėgrąžomis ir staigiai išmaišiau. Po to greitai supyliau į skardą ir paskleidžiau tolygiai. Skardą su mase palikau atvėsti, tai truko apie valandą. Saldainius suskaldžiau ir patiekiau.

Nepaisant to, kad šie saldainiai labai lengvai ir greitai pagaminami yra ir blogoji medalio pusė – indai. Kaip žinia, sustingęs cukrus tampa akmeninis ir jį nugrandyti itin sunku. Kad negadinti indų ir būtų mažiau streso, patarčiau indus užmerkti karštame vandenyje. Taip cukrus ištirps ir bus lengva plauti indus.

Parašykite komentarą