Loader

Riestainiai su cukrumi

2012-11-11
  • Prep Time: 45m
  • Cook Time: 20m
  • Ready In: 1:10 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Panašūs Receptai
  • Tetos Virgos pyragėliai

    Tetos Virgos pyragėliai

  • Sausainiai "Smėlio juostos"

    Sausainiai „Smėlio juostos”

  • Maskarponės pyragas

    Maskarponės pyragas

  • Sausainių pagrindas

    Sausainių pagrindas

  • Tortas su maskarpone ir braškėmis

    Tortas su maskarpone ir braškėmis

Riestainiai man kaskart primena vaikystę, pietų pertauką, valgyklą. Kai pirmą kartą pabandžiau pati jų išsikepti, pažadėjau sau, kad parduotuvėje daugiau jų nebepirksiu, kai užsimanysiu išsikepsiu pati. Jau ilgą laiką nekepiau aš jų, bet buvau gryžusi į kaimą, tėvukas buvo pripirkęs jų labai daug, o aš negalėjau joms atsispirti, Gryžus namo prisiminiau, kad kažkur turėjau jų receptą, susiradau ir nusprendžiau pasidalinti su jumis.

Reikės:

  • 280g kepinių margarino
  • puse stiklinės cukraus
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • miltų
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • cukraus apvoliojimui

Gaminimo procesas

Step 1

Kambario temperatūros sviestą sumaišome su cukrumi ir cukraus pudra.

Step 2

Įmušame kiaušinį ir vėl išmaišome.

Step 3

Beriame persijotus miltus ir kepimo miltelius, minkome tol, kol nebekibs prie rankų.

Step 4

Padedame į šaldytuvą 15min

Step 5

Išsikočiojame tešlą, supjaustome juostelėmis ir su rankomis suformuojame apvalia mažojo pirštelio storio juostelę, susukame riestaunuką, Taip padarome su visa tešla.

Step 6

Kiekvieną riestainuką apviliojame su cukrumi, ir sudedame į skardą.

Step 7

Pašauname į orkaitę įkaitintą iki 180-200°C ir kepame apie 15min.

 

Parašykite komentarą