Loader

Įdarytas Vištienos Kepsniukas

2012-10-09
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (2.5 / 5)

2.5 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Panašūs Receptai
  • Vištienos kepsnys su citrinos padažu

    Vištienos kepsnys su citrinos padažu

  • Venecijos pica

  • Vištienos šašlykas obuolių sulčių padaže

  • Troškinti vištienos skrandukai su svogūnais

  • Kebabas

Sveiki, prieš keletą dienų sukau galvą, ką pasigaminus vakarienei… Turbūt visi žinote, jog vakare patartina nevalgyti, arba pasirinkti kažką lengvo ir neriebaus, nedidelę porciją. :) Bemąstant ir jau visai susisukus galvai, toptelėjo minčių krūva: vištiena, įdaras, padažas ir ryžiai. Paėmiau tą krūvą ir sulipdžiau į visumą. Tikiuosi Jums patiks. :)

Reikės:

  • Poros morkų
  • Svogūno
  • Česnako
  • Vištienos krūtinėlės (vienos pilnai užteks porai porcijų)
  • Mėsos prieskonių (mėgstu kai vištiena nebūna visiškai vištienos skonio) :)
  • Druskos, pipirų
  • Dantų krapštukų
  • Aliejaus kepimui
  • Ryžių
  • žalio padažo

Gaminimo procesas

Step 1

Pradėsim nuo vištienos: peiliu perpjauname ją pusiau, išilgai. Padaliname puses dar į tris lygias dalis, kad išeitų šeši gabaliukai.

Step 2

Gana plonai išmušame mėsą (apie 5-6 mm storio). Patarimas: pasiimkite maistinį maišelį ir prieš mušdami juo apgaubkite vištos gabaliuką iš viršaus ir apačios. Taip lygiau išmušite mėsą ir ją bus patogiau nuimti nuo lentelės.

Step 3

Prieskoniuojame vištieną mėsos prieskoniais ir paliekame pasimarinuoti +/- 5 min.

Step 4

Uždedame virti ryžius (nepamirškite į vandenį įpilti lašo aliejaus).

Step 5

Ruošiame įdarą: nuplautas morkas pjaustome kuo plonesniais šiaudeliais.

Step 6

Nuluptą svogūną, česnaką kapojame smulkiau.

Step 7

Į įkaitintą keptuvę su aliejumi beriame morkas, šiek tiek pakepę sudedame svogūną su česnaku. Kepame ant mažesnės liepsnos, nes mūsų tikslas yra, kad morkos suminkštėtų. Kaip visada druska ir pipiras pabaigoje. :)

Step 8

Kabiname šaukštą įdaro ir dedame jį į kepsniuko vidurį. Tada kepsniuką perlenkiame pusiau. Krapštuku perveriame priekį, kad neišbirtų įdaras. Belieka iškepti. :) Kepant kartas nuo karto uždenkite dangčiu, kad višta neišsausėtų.

Step 9

Galiausiai dedame ryžius, šalia kepsniukus ir juos užpilame žaliuoju padažu.

Skanaus ;)

Parašykite komentarą