Loader

Tiršta kreminė grybų sriuba

2012-11-30
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 25m
  • Ready In: 40m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.7 / 5)

3.7 5 7
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

7 People rated this recipe

Panašūs Receptai
  • Trinta burokėlių ir moliūgo sriuba

  • Aštri čili sriuba

    Aštri čili sriuba

  • Trinta cukinijų sriuba

  • Frikadelių sriuba

    Frikadelių sriuba

  • Prancūziška sūrio sriuba

Kartą nuėjau su žmona į vieną uostamiesčio restoraną ir bevartydami meniu pamatėme grybų sriubą, tad nusprendėme išmėginti. Praėjus kiek laiko po užsakymo atnešė mums ją, buvom nustebinti jos patiekimu – ji buvo supilta į duoną. Skonis buvo švelnus ir glostantis gomurį, tad mums patiko. Lankėmės ten ne vieną kartą vien dėl šios sriubos. Tačiau po kiek laiko sugalvojom, kad patys galime tokią pasidaryti. Ir pasidarėm! Internete radom receptą kurio skonis visiškai atitiko to restorano sriubos, žinoma patiekimas jau ne duonoje, bet užtat kur kas pigiau.

Reikės:

  • 200g pievagrybių
  • 1 vnt. svogūno
  • 100g sviesto
  • 1/2l baravykų sultinio
  • 2 v.š. miltų
  • 3 v.š. petražolių
  • 100 ml grietinėlės
  • druskos
  • pipirų

Gaminimo procesas

Step 1

Svogūną supjausčiau pusžiedžiais ir susmulkinau pievagrybius. Į įkaitintą keptuvę įdėjau apie 60g sviesto ir pakepinau jame svogūną su pievagrybiais. Pievagrybiai suminkštėjo ir pradėjo skleisti itin malonų kvapą. Kepiau apie 10 minučių ant vidutinės ugnies. Prieš nukeldamas nuo ugnies įdėjau dar porą šaukštų smulkintų šviežių petražolių ir išmaišiau.

Step 2

Kai grybus pakepiau paruošiau karštą baravykų sultinio. Tada puode kuriame viriau sriubą ant likusio sviesto pakepinau miltus. Kepiau tol kol parūdavo, žinoma nuolat ir intensyviai maišau kad neprideginčiau. Po to supyliau karštą sultinį. Tik atsargiai, puodas įkaitęs todėl gali smarkiai suburbuliuoti ir pradėti taškytis.

Step 3

Į puodą sudėjau pakepintus svogūnus su pievagrybiais, druską, pipirus ir maišant užviriau. Paviriau keletą minučių ir užgesinau ugnį. Tada su blenderiu viską sutryniau. Šiaip mėgstu kuomet dar būna keletas sveikų gabalėlių, bet čia kaip jau jūs mėgstat.

Step 4

Kuomet sriuba dar karšta įpyliau grietinėlės, jei atvėsusi tada reikia sriubą pašildyti. Patiekiant užbarstyti kapotų petražolių.

Į sriubą dar galima įdėti skrebučių arba ajarų duonos. Skanaus!

Parašykite komentarą