Loader

Prancūziška sūrio sriuba

2012-10-10
  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 25m
  • Ready In: 35m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.2 / 5)

4.2 5 11
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

11 People rated this recipe

Panašūs Receptai
  • Trinta burokėlių ir moliūgo sriuba

  • Tiršta kreminė grybų sriuba

  • Aštri čili sriuba

    Aštri čili sriuba

  • Trinta cukinijų sriuba

  • Frikadelių sriuba

    Frikadelių sriuba

Esu didelis sūrio mėgėjas, todėl senai svajojau paragauti tikros sūrio sriubos- ne cheminės iš pakelių. Šį kartą nusprendžiau tokią ir pasigaminti. Beieškodamas internete nustebau pastebėjęs, kad ši sriuba labai paprastai ir greitai paruošiama. Įsivaizdavau, kad bus kur kas sudėtingiau. Man ir mano žmonai ji labai patiko, tad šis receptas, be abejonės, keliaus į garbingiausią vietą- ant šaldytuvo.

Reikės:

  • Druskos;
  • 200g fermentinio sūrio;
  • 4 v.š. miltų;
  • Poros žiūbsnelių malto muskato;
  • Petražolių;
  • 1l pieno;
  • Pipirų;
  • 8 riekių prancūziško batono;
  • 2 kubelių vištienos sultinio;
  • 6 šaukštų sviesto;
  • 1l vandens.

Gaminimo procesas

Step 1

Į puodą, pastatytą ant ugnies, įdėjau 4 šaukštus sviesto, jį ištirpdžiau, sudėjau miltus ir maišiau, kad nepridegtų. Kai miltai nustojo smarkiai putoti ir pradėjo geltonuoti supyliau šalto vandens ir paviriau 10 min. Žinoma dažnai reikia maišyti, kad neprisviltu, gi miltai.

Step 2

Kol sriuba virė, batoną supjausčiau mažais kubeliais. Tada į įkaitintą keptuvę įdėjau porą šaukštų sviesto ir sudėjau pjaustytą batoną. Nuolat maišiau, kad batonas tolygiai ir gražiai apskrustu.

Step 3

Kai sriuba pavirė 10 min, sudėjau trupintus sultinio kubelius, supyliau pieną. Ko sriuba vėl užvirė smulkiai sutarkojau sūrį. Sriubai užvirus sūrį dėjau po saują ir nuolat maišiau, kad nesušoktu į gabalus. Sūriui ištirpus puodą nukeliau nuo ugnies ir į sriubą sudėjau pipirus (šį kartą naudojau maltus baltuosius pipirus), muskato, smulkintas petražoles ir druską ir išmaišiau. Sriubą supyliau į dubinėlius ir sudėjau skrebučius.

Kaip matot nieko nesudėtingo, tik patarčiau visus produktus pasiruošti iš anksto, kad beliktu tik sudėti. Taip pat patariu dėti savo mėgstamiausią sūrį, kadangi nuo jo priklausys visas skonis.

Comment (1)

  1. Tekstą parašė Virejas on 2013/03/03

    Ne kas su gramatika :)

     

Parašykite komentarą