Loader

Plonapadė picos tešla

2012-10-10
  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 50m
  • Ready In: 1:15 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.7 / 5)

3.7 5 15
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

15 People rated this recipe

Panašūs Receptai
  • Venecijos pica

  • Pica su grybais

  • Pica su dešra ir šonine

  • Vafliai

  • Lavašas

Tai mano pats mėgstamiausias plonapadės picos receptas, kurį galima panaudoti ne tik picos gamybai (bet apie tai vėliau :) ). Iš šio kiekio galima pagaminti tris picas, bet tai jau priklauso nuo Jūsų norų, orkaitės dydžio ir panašiai. Pati tešla yra elastinga, todėl su ja maloniau dirbti.

Reikės:

  • 1 kg kvietinių miltų;
  • 225 ml pieno;
  • 170 ml vandens;
  • 15 g sviesto;
  • 8 g druskos;
  • 6 g cukraus;
  • 1 g sausų mielių;
  • 1 kiaušinio;
  • 60 ml alyvuogių aliejaus.

Gaminimo procesas

Step 1

Miltus išsijojame, kad būtų purūs. Sumaišome su druska, cukrumi ir sausomis mielėmis. Į miltus pilame pieną su vandeniu ir viską taip pat išmaišome.

Step 2

Tada ištirpdome sviestą. Tai darant reikia būti ypač atsargiems, kad jis neužvirtų- geriausia palikti nedidelį aptirpusio sviesto gabaliuką. Išlydytą sviestą pilame į tešlą ir paminkome. Po to įmušame kiaušinį ir pabaigoje supilame aliejų. Tešlą gerai išminkome iki vientisos masės. Ji neturi lipti prie pirštų. Tešlą padaliname į tris dalis (ar kitokias porcijas) ir paliekame pusei valandos.

Step 3

Kepant picą su šiuo padu, orkaitė turi būti įkaitinta iki 300°C (jei to nepavyksta su Jūsų orkaite, tuomet kaitinkit iki maksimumo). Kai picą pašaunat į orkaitę, ją reikia kepti tol, kol sūris pradės "kunkuliuoti".

Ir viskas- pica baigta. Skanaus!

Comments (2)

  1. Tekstą parašė Ernesta on 2014/08/06

    picos tešla su pienu ir kiaušiniais? tikrai ne!!! Picos tešla gaminama iš miltų, mielių, alyvuogių al. ir šiek tik druskos !!!

     
  2. Tekstą parašė Lukas on 2014/08/08

    Ernesta, jei mėgsti gardų maistą, tikrai siūlau pamėginti šį receptą, kad ir kaip neįprastai skamba „picos tešla su pienu ir kiaušiniais” ;)

     

Komentuoti: Lukas