Loader

Moliūgų pyragas

2012-11-06
  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 1:10 h
  • Ready In: 2:00 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 94
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

94 People rated this recipe

Panašūs Receptai
  • Tetos Virgos pyragėliai

    Tetos Virgos pyragėliai

  • Sausainiai "Smėlio juostos"

    Sausainiai „Smėlio juostos”

  • Maskarponės pyragas

    Maskarponės pyragas

  • Sausainių pagrindas

    Sausainių pagrindas

  • Tortas su maskarpone ir braškėmis

    Tortas su maskarpone ir braškėmis

Ir vėl aš su savo pyragais… :) Bet aš jau kitaip ir nebemoku gyventi. Šį kartą noriu jums pristatyti daržovę – jo Karališkąją Didenybę Moliūgą. Moliūgai yra labai naudingi organizmui, turi daug vitaminų, kurie pravers kiekvienam šaltuoju metu, taip pat medžiagos pektino, kuris padeda šalinti iš organizmo cholesterolį ir kenksmingas medžiagas. Taip kad šia daržove galite mėgautis kiek širdelė geidžia.

Reikės:

  • 2 kiaušiniai;
  • 1 stiklinė cukraus;
  • 1,5 a.š. kepimo miltelių;
  • 0,5 stiklinės aliejaus;
  • 500 g, moliūgo;
  • Apie 2 stiklinės miltų;
  • Migdolų riešutų pabarstymui.

Gaminimo procesas

Step 1

Kaip jau esu minėjusi anksčiau, gero pyrago paslaptis - gerai išplakti kiaušiniai. Kiaušinius plakame ne mažiau kaip 6 min, po truputį suberiant visą cukrų, masė pabąla ir padidėja kelis kartus. Tokiu būdu pyragas vien dėl kiaušinių masės tampa pūrus ir pilnas oro, kas padaro jį dar minkštesniu.

Step 2

Į kiaušinių masę supilame aliejų, gerai išmaišome. Suberiame kepimo miltelius ir vėl išmaišome.

Step 3

Nuo moliūgo nupjauname žievelę ir smulkiai sutarkuojame. Aš tiesiog išspaudžiau moliūgus su sulčiaspaude, gavosi labai ploni griežinėliai, o sultis sunaudojau sulčių kokteiliui.

Step 4

Į kiaušinių masę sudedame moliūgą, gerai išmaišome ir po truputį beriame išsijotus miltus. Masė gausis gan kieta. Dedame į pateptą sviestu ir pabarstytą miltais formą, viršų apibarstome migdolų drožlėmis, kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 50min, kol gražiai paruduos.

Moliūgų pyragas

Viršų apliejau savo mėgstamiausiu šokoladiniu padažu, kurį naudojau ir plikytiems pyragaičiams.

Na štai, jo Didenybės moliūgo pyragas, mėgaukitės!

 

Comments (11)

  1. Tekstą parašė Jūratė on 2012/11/21

    Pyragas gavosi tobulai !!! Vyras sakė kad skanesnio nėra valgęs….. Ačiū tau Deimante :)

     
  2. Tekstą parašė Laura on 2013/04/24

    Nu labai skanus pyragas gavosi. Net mano mergaite, kuriai su pyragais itikti sunku sake, kad skanu buvo:) Aciu uz paprasta skanaus pyrago recepta.

     
  3. Tekstą parašė Deimantė on 2013/05/03

    Džiugu, kad patiko tiek Jums, tiek Jūsų dukrai :)

     
  4. Tekstą parašė Vilma on 2013/08/01

    Sveika, ar galite parašyti, kiek gramais būtu miltu 2 stiklinės

     
  5. Tekstą parašė Deimantė on 2013/08/05

    Sveiki, mano naudojama stiklinė yra 250ml., tai 2 stiklinės yra apie 330g miltų. Paprastiems kepiniams miltų kiekį koreguokite pagal tešlos konsistenciją, nes skirtingi miltai – skirtingi kiekiai :)

     
  6. Tekstą parašė Vitalija on 2013/10/08

    O man jis visiskai nesigavo :( net nepasipute, nors viska dariau pagal recepta :(

     
  7. Tekstą parašė Inga on 2013/10/28

    Man irgi nei issipute nei gavosi taip kaip reikia, nors dariau rodos viska kaip parasyta…

     
  8. Tekstą parašė Deimantė on 2013/11/01

    Įdomu, kodėl nesigavo. Liūdna tai girdėti… Gal kiaušinius per trumpai plakėte ar kepimo miltelius pamiršote?

     
  9. Tekstą parašė Saulius on 2014/08/29

    Pavyko. Labai skanus išėjo. Nesukrito, nors po iškepimo truputį susileido. Labai derėjo su skystu medumi, gyrė visa šeima.

     
  10. Tekstą parašė Vilma on 2014/09/15

    Sveiki, o tuos moliūgus burokine tarkele tarkuoti, o paskui nusunkti visa skystį ?

     
  11. Tekstą parašė Samelka on 2014/09/19

    Norint, kad kiaušiniai gerai išsiplaktų, reikia juos naudoti kambario temperatūros. Norint, kad pyrago vidurys mažiau pūstųsi, o vėliau mažiau bliūkštų, supylus tešlą į kepimo skardą reikia dar pamaišyti mentele ar šaukštu, nes kai pilame tešlą vidurin, ten gaunasi tirštesnė konsistencija.

     

Komentuoti: Vitalija