Loader

Chinkali mūsiškai

2012-11-22
  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 20m
  • Ready In: 60m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Panašūs Receptai
  • Prancūziškas troškinys

    Prancūziškas troškinys

  • Azijietiškas aštrus kiaulienos troškinys

    Azijietiškas aštrus kiaulienos troškinys

  • Venecijos pica

  • Pica su grybais

  • Pica su dešra ir šonine

Kartą žmona manęs paprašė, kad pagaminčiau Chinkali (tai grūziniški koldūnai), mat ją sužavėjo jų forma. Žinoma man pačiam pasidarė įdomu kaip jie gaminami tad šį iššūkį priėmiau. Iš dalies patyriau fiasko, koldūnai buvo labai skanūs tačiau nesugebėjau gražiai padaryti jų maišelio formos. Kai labiau pasidomėjau kaip jie daromi, išsiaiškinau, kad taip sugeba tik profesionalai. Tad šiandien nusprendžiau vėl pasigaminti Chinkali koldūnus tik šį kartą modifikuotus, t.y. mūsų koldūnų formos.

Reikės:

  • Tešlai:
  • apie 400g miltų
  • vandens
  • 1 kiaušinio
  • druskos
  • Įdarui:
  • 200g faršo
  • 1 vnt. svogūno
  • šviežių petražolių arba kalendros
  • 500 ml daržovių sultinio
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • raudonųjų pipirų

Gaminimo procesas

Step 1

Iš miltų, vandens, kiaušinio ir žiupsnelio druskos išminkiau tešlą.

Step 2

Tuomet dariau įdarą. Į faršą sudėjau smulkiai pjaustyto svogūno, kapotų šviežių petražolių saują, druską, pipirus ir gerai išmaišiau. Tada gautą masę įdėjau į sietuvą ir ant jos užpyliau sultinio (tai dariau virš kriauklės), taip faršas pasiima tiek sultinio kiek jam reikia. Tada vėl gerai permaišiau ir įdaras jau pagamintas.

Step 3

Tešla iškočiavau plonai ir padariau apskritimus į kuriuos įdėjau po šaukštelį įdaro ir formavau koldūnus. Padarytus koldūnus sumečiau į pasūdytą verdantį vandenį. Kuomet koldūnai iškilo paviriau dar dvi minutes ir ištraukiau.

Valgydamas šiuos koldūnus juos mirkiau į padažą skirtą koldūnams, buvo labai skanu. Skanaus!

Parašykite komentarą