Čedario sūrio, vištienos ir spagečių apkepas

2012-11-01
Čedario sūrio, vištienos ir spagečių apkepas
  • Pasiruošimas : 0min
  • Gaminimo laikas : 0min
  • Pagaminamas per : 0min

Vieną vakarą su žmona mąstėme ką pasigaminti. Ji pasiūlė ką nors iš makaronų. Kadangi tai buvo jos idėja, ji ir surado receptą. Tai buvo iššūkis man: receptas buvo paimtas iš užsienietiško portalo bei turėjo vieną ingredientą- tirštą sriubos koncentratą (ar kažką panašaus). Kadangi pas mus tokių dalykų nėra (arba aš nepastebėjau), teko susirasti jo receptą ir panaudoti kepant šį apkepą- kad nereikėtų visko atskirai gaminti. Kol tai padariau, teko nemažai pavargti, tačiau galų gale man pavyko. Kitas sunkumas buvo sūris, kurį radau tik Maximoje. Džiaugiuosi, kad visą šį vargą vainikavo tikras “gėris”- apkepas buvo švelnus, lengvas ir skanus.

Reikės:

  • 1 pak. spagečiu
  • 1 puodelio vištienos sultinio
  • Nedidelio svogūno
  • Poros česnako skiltelių
  • Juodųjų pipirų
  • Druskos
  • 2 stiklinių pieno
  • 3/4 puodelio miltų
  • 300g vištienos filė
  • 230g čedario sūrio
  • 1 vnt. paprikos
  • Prieskonių pagal skonį

Gaminimo procesas

Žingsnis 1

Iš pradžių pasiruošiau visus ingredientus- kad viskas būtų po ranka ir nereikėtų pjaustyti paskubomis. Taip pat mažais kubeliais supjausčiau ir išviriau vištieną.

Žingsnis 2

Tada užkaičiau puodą su vandeniu ir sudėjau laužytus spagečius (užtenka perlaužti į tris dalis). Kol virė makaronai, į didelį puodą supyliau sultinį su pienu bei sudėjau smulkintus svogūnus su česnakais. Užvirus dar paviriau keletą minučių, kad svogūnai ir česnakai suminkštėtų. Po to sudėjau miltus ir gerai išmaišiau, kad pasidarytų vientisa masė.

Žingsnis 3

Tada sudėjau virtą vištieną, pusę kubeliais supjaustyto sūrio, smulkintą papriką, druska, pipirus ir prieskonius. Viską išmaišiau. Tuo tarpu baigė virti spagečiai, tad nusunkiau juos ir sudėjau į puodą su padažu. Vėl viską išmaišiau ir suverčiau į sviestu išteptą skardą. Išlyginau ir ant viršaus sudėjau likusį kubeliais pjaustytą sūrį. Orkaitę įkaitinau iki maksimumo ir kepiau 20-30 minučių.

Nario vertinimas

(5 / 5)

5 5 3
Įvertink receptą

3 žmonės įvertino receptą

Panašūs receptai:
  • Vištienos kepsnys su citrinos padažu

    Vištienos kepsnys su citrinos padažu

  • Venecijos pica

    Venecijos pica

  • DSC_9369

    Vištienos šašlykas obuolių sulčių padaže

  • lazanija

    Lazanija

  • Troškinti vištienos skrandukai su svogūnais

    Troškinti vištienos skrandukai su svogūnais

Recepto komentarai

Rašyti Komentarą