„Baltas“ plovas

2012-10-10
“Baltas” plovas
  • Pasiruošimas : 0min
  • Gaminimo laikas : 0min
  • Pagaminamas per : 0min

Ryžiai mano manymų yra vienas iš lengviausių produktų ir ypač tinkantis vakarienei, o žuvis taip pat gan lengvas maistas. Dėl to norėčiau pasiūlyti pasigaminti “Baltąjį plovą”, taip jį pavadinau dėl spalvos ir skonio. Jį pasigaminti truksite tiek laiko, kiek turi virti ryžiai, labai patogu norint greitos vakarienės ar tingint leisti vakarą prie puodų.

Reikės:

  • 2 skardinių tuno savo sultyse;
  • Porą pakelių ryžių;
  • Poro;
  • Mažo indelio grietinėlės arba grietinės;
  • Prieskonių.

Gaminimo procesas

Žingsnis 1

Išsiverdame ryžius pagal nurodymus ant pakelio. Likus 10-15 min. iki išvirimo pradedame ruošti tuną.

Žingsnis 2

Visų pirma reikia susipjaustyti porą, sukrėsti į keptuvę ir pakepinti nedideliame kiekyje aliejaus. Kai porai apkepa, sudėti konservuotą tuną, supilti grietinėlę/grietinę, pavirinti kelias minutes ir sudėti pasirinktus prieskonius (aš dėjau šviežiai maltų pipirų, truputėlio kario ir žiupsnį druskos). Jei tuno padažas jums atrodo per tirštas, galite jį šiek tiek praskiesti šiltu vandeniu, o jei per skystas įdėti šaukštą miltų. Paliekame viską troškinti keletai minučių.

Žingsnis 3

Kai ryžiai išverda, juos sukrečiam į keptuvę su ryžiais, išmaišom, jei trūksta prieskonių, įdedame papildomai ir skanaus.

  P.S. Labai skanu vasaros metu įpjausčius kelis pomidorus ar agurkus kartu su tunu, gaunasi gaiviai skanu. Sėkmės eksperimentuojant!

Nario vertinimas

(5 / 5)

5 5 5
Įvertink receptą

5 žmonės įvertino receptą

Panašūs receptai:
  • Prancūziškas troškinys

    Prancūziškas troškinys

  • Azijietiškas aštrus kiaulienos troškinys

    Azijietiškas aštrus kiaulienos troškinys

  • Troškinti vištienos skrandukai su svogūnais

    Troškinti vištienos skrandukai su svogūnais

  • Ryžių ir daržovių troskinukas kitaip

    Ryžių ir daržovių troskinukas kitaip

  • Mėsos vyniotinis

    Mėsos vyniotinis

Recepto komentarai

Rašyti Komentarą

You must be logged in to post a comment.