Loader

Aštrūs glazūruoti kiaulienos šonkauliukai

2012-11-27
  • Prep Time: 2:15 h
  • Cook Time: 40m
  • Ready In: 2:55 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 5
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

5 People rated this recipe

Panašūs Receptai
  • Prancūziškas troškinys

    Prancūziškas troškinys

  • Azijietiškas aštrus kiaulienos troškinys

    Azijietiškas aštrus kiaulienos troškinys

  • Pica su dešra ir šonine

  • Pikantiškas kiaulenos kepsnys

  • Kepsniai troškinti grybų padaže

Šiandien nusprendžiau save pasilepinti kiaulienos šonkauliukais. Kaip ir neturiu kažkokio nuolatinio recepto, tad kibau į paieškas internete ir neužilgo radau aštrių glazūruotų šonkauliukų receptą. Tiems kas mėgstą aštrumą tikrai pamėgs šį patiekalą, mat jis ganėtinai aštrus. Taip pat mėsa buvo lengva ir minkšta. Tad patariu išmėginti šį įdomų receptuką.

Reikės:

  • 0,5 kg kiaulienos šonkauliukų
  • 1/2 a.š. druskos
  • 2 a.š. rudojo cukraus
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 a.š. šviežio čiobrelio
  • 3 a.š. čili miltelių
  • 1/4 a.š. grūstų pipirų
  • 0,5 stiklinės obuolių sulčių
  • 3 a.š. pomidorų padažo
  • 2 a.š. Dižono garstyčių
  • 2 a.š. vorčesterio padažo

Gaminimo procesas

Step 1

Šonkauliukus nuploviau ir aštriu peiliu padariau negilius įpjovimus. Iš įpjovų padariau tokį kaip tinklelį per visą mėsingesnę pusę.

Step 2

Tada sumaišiau druską, rudąjį cukrų, smulkiai kapotas česnakų skilteles, čiobrelius, čili ir grūstus pipirus. Gautu mišiniu ištryniau šonkauliukus tuomet juos įvyniojau į maistinę plėvelę ir padėjau į šaldytuvą 2 valandoms (kuo ilgiau tuo geriau, netgi patartina per naktį palaikyti).

Step 3

Kol šonkauliukai marinavosi šaldytuve, dariau padažą glazūravimui. Į puodą supyliau obuolių sultis, sudėjau pomidorų padažo, Dižono garstyčias ir vorčesterio padažą. Puodą pastačiau ant silpnos ugnies ir viriau apie 10 minučių, kol padažo kiekis nesumažėjo ir nesutirštėjo.

Step 4

Įkaitinau orkaitę iki 190°C. Skardą išklojau folija ir pašlaksčiau aliejumi. Ištraukiau šonkauliukus iš šaldytuvo ir padėjus ant skardos pašoviau į orkaitę. Kas 10 minučių patepiau glazūros padažu ir taip kepiau 40 minučių.

Jei norite gauti dar įdomesnį skonį, vietoj paprasto aliejaus naudokite graikinių riešutų, jie puikiai tinka tokiems kepiniams. Skanaus!

Comment (1)

  1. Tekstą parašė robis on 2014/01/04

    Liuks šonkauliukai tik tik žiauriai aštru.Aštriosios paprikos reik mažiau dėti ir kepti apie valandą.

     

Komentuoti: robis