Loader

Apsilankymas restorane „Žaliasis slėnis”

Autorius : | Komentavimas išjungtas įraše Apsilankymas restorane „Žaliasis slėnis” | On : 2013/06/07 | Kategorija : Gidas

Apsilankymas restorane "Žaliasis slėnis"

Sveiki mielieji! Turiu Jums naują restorano apžvalgą!

Vieną savaitgalio popietę sugalvojome papietauti ne namie. Buvom keturi suaugę ir mažylė. Ilgai galvojom, derinomės, kas ko norėtų, taip pat kad būtų galima su vaiku pietauti. Po geros valandos ieškojimų užkliuvo restoranas „Žaliasis slėnis”. Atsiliepimai gan neblogi apie juos, tad ir nuvykome patys įsitikinti.

Pirmas įspūdis – tuščia. Na, tiesiog nėra įspūdingos aplinkos, nėra prikrauta gėlių, pasivaikščiojimo takų ar kitų subtilybių. Tiesa, privažiavimas nėra labai patogus, restoranas įsikūręs Klaipėda- Palanga plente. Automobilio parakvimas taip pat yra nepatogus, kadangi prie pačio restorano ne vieta automobiliams, o autobusų stovėjimo stotelė. Automobilį tenka statyti už restorano ir jį apeiti (ten nėra praėjimo), norint patekti į vidų.

Vidus savotiško stiliaus, bet turi žavesio. Spalvos tamsokos, bet tai negriauna įvaizdžio. Žmonių tą dieną nebuvo daug, bet kol leidome laiką, dauguma atėjo pasiimti maisto išsinešimui ir užsuko viena kita grupelė žmonių taip pat papietauti vietoje. Džiugu tai, kad restoranas turi kampelį mažiesiems, kurie gali žaisti, piešti ir kitaip leisti laiką. Mūsų atveju reikėjo vaikiškos kėdutės mažylei, padavėjai tai nesukėlė jokių nepatogumų, nes kėdutę turėjo. Tiesa, kiek vėliau mažylė pradėjo verkti, tai padavėjo atnešė žaisliukų, iš hų pusės buvo gražus gestas.

Meniu nėra labai platus, bet aiškus ir tikrai restorano lygio. Patiekalų buvo įvairių, galimybė užsisakyti ant žarijų keptų gaminių, tik laukti būtų tekę nemažai. Kainos žinoma aukštokos, kepsniai maždaug nuo 20Lt. Visų pirma užsisakėme sriubos (ne visi). Sriuba buvo su frikadelėmis. Buvome labai nustebinti gavę didžiulę porciją, nepalyginsi su nei viena kavine, baru ar restoranu. Praktiškai vien nuo jos galima pavalgyti. Priekaištų jai neturime, nes skonis nerealus, visi prieskoniai suderinti, ingridientai supjaustyti ne per stambiai ir ne per smulkiai.

Apsilankymas restorane "Žaliasis slėnis"

Apsilankymas restorane „Žaliasis slėnis”

Pagrindinius patiekalus užsisakėme tokius: lašišos kepsnys su krevečių padažu (šį aš užsisakiau); vištienos kepsnys su salotomis; kalakutienos kepsniai su anakardžio riešutais. Mus iškart perspėjo, jog teks ilgokai palaukti, tai netrukdė, kadangi niekur neskubėjom. Lašišos kepsnys buvo labai skanus. Jei atvirai, nesu dar niekur valgius tokį skanų lašišos kepsnį. Ne per sausas, neperkeptas, spalva švelniai rožinė. O padažas… Dieviškasis krevečių padažas! Vertas kiekvieno kąsnio.Salotų buvo taip pat labai daug, bet ne per daug. Viskas idealiai suderinta tarpusavyje, skoniai derėjo, kiekis taip pat. Vištiena taip pat buvo skani, bet atsiliepimų daug neišgirdome (valgytoja buvo rami ir nekalbi tuo momentu). Kalakutienas užsisakė vyrai. Kiek minėjo, pati mėsa buvo gal kiek sausoka, padažas taip pat gardus. Trūko salotų, jei jų būtų buvę daugiau, būtų atpirkę mėsos sausumą, bet visumoje liko patenkitni ir džiaugėsi pasirinkimu. Su gėrimais bendra suma gavosi apie 120Lt (gėrimai apie 20Lt).

Susumavus visus „už” ir „prieš”, dešimties balų sistemoje jiems skirčiau 9.

Ar lankyčiausi ten dar kartą? Tikrai taip!

Ar rekomenduočiau Jums ten apsilankyti? Taip, taip taip! Jei skamba per brangiai, verta pataupyti ir bent vieną kartą sau leisti paragauti jų dieviškų patiekalų.